Beneficis dels massatges

El massatge o massoteràpia és mundialment conegut i té milers d’anys d’antiguitat, possiblement és l’eina terapèutica més antiga contra el dolor, en cada racó del planeta té les seves característiques com el massatge suec, Shiatsu, Thai però els beneficis que aporten són pràcticament els mateixos excepte per algunes diferències segons el tipus de massatge.

Els beneficis del massatge de relaxació i perquè no, amb incursions anticontracturants per exemple, es noten tant en l’àmbit físic com emocional, aquests són els principals:
Redueix l’estrès per diversos motius, un d’ells és perquè durant el massatge no hi ha mòbil ni obligacions, tu ets el centre en aquest moment i això és un respir en un dia de tensió, a més el massatge toca punts de tensió i aconsegueix que el cos es relaxi de seguida. Per aquest motiu el massatge ajuda a lluitar contra el neguit i les depressions i també contra l’insomni.
• Relaxa els músculs, avui en dia, a causa de sobrecàrregues, males postures, moviments inadequats, el ritme de vida que portem en general, l’estrès, etc pot desencadenar en dolors musculars, contractures,en aquest cas el massatge relaxa la musculatura i amb les tècniques adequades treu les contractures a la vegada que allibera endorfines que alleugeren el dolor i produeixen sensació de benestar.
• Estimula la circulació sanguínia a tot el cos però sobretot a nivell superficial, amb el que la pell millora el seu aspecte, a més si el massatge va acompanyat d’olis essencials o mantegues li afegeix les propietats a la pell i nodreix l’organisme aportant vitamines, minerals, hidratació … del propi fregament del massatge s’eliminen les cèl·lules mortes de la pell.
• El massatge generalment és hipotensor, ideal per persones amb la tensió sanguínia alta, però a la vegada s’ha d’anar amb compte amb persones hipotenses, en aquest cas per exemple el massatge ha de ser més actiu, més ràpid.
• Millora el flux del nostre sistema limfàtic amb el que contribueix a eliminar toxines, greixos i millorar les nostres defenses.
• Durant la sessió de massatge la respiració es torna més profunda ajudant a la relaxació i la correcta oxigenació del cos.
• En el cas de les dones pot ajudar a reduir els efectes del síndrome premenstrual.
• En alguns casos (sempre amb prèvia consulta mèdica) contribueixen a millorar tractaments de moltes malaltíes, tant abans com després de tractar-les.

Quan els em d’evitar?
S’han d’evitar els massatges quan hi ha episodis de febre, traumatismes recents (no cal dir que, per exemple, un massatge a una cama trencada no és aconsellable, ni sa, ni recomanable ni de persona centrada), trencaments de fibres musculars, tendinoses o lligaments, infeccions en general, varius, etc.

Amb l’esmentat anteriorment és recomanable, sinó obligatori, comentar-li al terapeuta la situació i davant el més petit dubte millor deixar-ho per un altre dia i comentar-ho abans a l’especialista per si hi ha alguna indicació o contraindicació a tenir en compte.

En el nostre centre sempre acompanyem els massatges d’olis essencials, com per exemple de calèndula i camamilla amb base d’oli d’ametlla, ideal per relaxació i amb propietats antisèptiques i antiinflamatòries, encens i una llum ambiental adequada per afavorir la relaxació des del primer moment.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.